Lancia Motor Club Forum Banner
16 December, 2018, 04:49:05 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Calendar Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Fulvia coupe/ Kangaroo  (Read 1075 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
fulvia815
Member
****
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #15 on: 07 October, 2018, 10:24:22 AM »

Thanks Dave. Have a local lmc member who is popping over this week who refurbished the carbs for me. I shall mention this to him. We had exactly the same problem before they were refurbished but definitely worth consideration because we are still using the same size jets.
Logged
fulvia815
Member
****
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #16 on: 07 October, 2018, 03:23:59 PM »

Ok Dave.  Thanks very much. When it's finally sorted I'll put a post up about the fix.
Logged
deeyesbee
Member
*
Offline Offline

Posts: 9



« Reply #17 on: 11 November, 2018, 07:09:32 PM »

I had the same issue on my Berlina.  I tried all manner of tuning issues, engine mounts etc and a new throttle cable and then noticed a slight tendency for the engine to idle high at traffic lights.  Problem was therefore diagnosed as a sticky throttle pedal bush - not apparent when just pushing the pedal by hand.  I replaced the bush and problem solved. Now very smooth.
Logged

All the best

David
fulvia815
Member
****
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #18 on: 11 November, 2018, 08:29:46 PM »

Thanks David. I'm away for a few months but will check that when we return.  So many helpful comments.
What I've just remembered is that there was a brake servo fitted which shouldn't have been to my my 1.2. The brakes were seizing so we removed it.  The kangarooing started then.
Could that make sense?
Logged
nistri
Megaposter
*
Offline Offline

Posts: 236


« Reply #19 on: 13 November, 2018, 10:36:12 AM »

Air leak via the servo pipe intake on the manifold? Andrea
Logged

Andrea Nistri

Ardea S2
Appia S2
Fulvia GTE
Fulvia Sport 1.3 S
Fulvia Montecarlo
Fulvia Coupe 1.3 S
fulvia815
Member
****
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #20 on: 15 November, 2018, 10:16:11 AM »

Yes Andrea that's what we thought it might be. When it is finally sorted I will post the fix.
Logged
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Contact the Forum Administrator

LMC Forum copyright © 2007 - 2018 Lancia Motor Club Ltd

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2011, Simple Machines